Marsepein volgens de marsepeinspecialist!
Vanaf heden is onze kwaliteits marsepein door onszelf voorverpakt per 250 gram verkrijgbaar,
in 11 mooie kleuren in de verhouding 1:2.


marsepein Allereerst over de kwaliteit
Er zijn verschillende kwaliteiten, verhoudingen; 1:1,5 , 1: 2 of 1: 3.
Als eerste is het deel amandelen, als tweede het deel suiker, dus 1: 2 betekent: 1 deel (1000 gram amandelen) en 2 delen b.v. (2000 gram suiker.)
Verder gaat er in het recept nog glucosestroop, verdikkingsmiddel en invertase. Deze zorgen mede voor een bepaalde soepelheid, met andmarsepeinere woorden, bepaalde eigenschappen die de gebruiker graag heeft met betrekking tot het gewenste eindproduct. (voor modelleerwerk, of voor het bekleden van taarten en gebak).
De allerbeste kwaliteit wordt vaak gebruikt voor vullingen van bonbons, dit is b.v. 55% amandelen en 45% suiker.
Wij gebruiken deze kwaliteit niet voor marsepein figuren, want dit is nogal slap en onze figuren zullen dan grote kans maken om uit model te zakken.
Wij verwerken 2 kwaliteiten voor de figuren 1:2 en voor marspeinen vleeswaren, snacks, winterkost en enkele bijzondere figuren 1:1,5.

Natuurlijk zijn ook de gebruikte amandelen, de soort, en ook het land van herkomst van invloed op de kwaliteit en zeker de smaak van marsepein.
Afhankelijk van de soort, het ras, bevat een amandel tussen de 50 en 55 % amandel olie. De amandel groeit aan een boom 8 tot wel 12 meter hoog. Belangrijkste gebieden zijn het Middellandse zee gebied, Italië, Spanje en USA Californie.

marsepein Geschiedenis
Marsepein dateert van rond 1530, zowel Italië als Duitsland claimen het uitvinden van marsepein. In 1955 gaf de Nederlander Carl van Laere zijn boek uit "nieuwe marsepeinfiguren". Hij wasdegrondleggervan de huidige modelleertechniek die herkenbaar isaan zijn ronde vormen. Tot opheden wordt deze techniek door ons nog steeds hetmeest gebruikt.

Wanneer zijn de figuren verkrijgbaar
Natuurlijk is de Sinterklaastijd de belangrijkste periode voor onze marsepein figuren.
Een grote sortering van meer dan 100 verschillende figuren is dan in onze etalage te bewonderen.
Met Pasen, de Herfst en tijdens de Kerstperiode hebben wij een beperktere collectie. Maar is zeker de moeite waard!

Bekijk hier onze marsepein galerij!!