Bruidstaarten
bruidstaartenGaat u trouwen? Banketbakkerij Jac. van Vliet kan voor u en uw gasten naar wens de bruidstaart(en) verzorgen. Maak een afspraak voor een persoonlijk advies en een prijsopgave.

Opbouw van de bruidstaart
De basis bestaat uit kapsel, dit is een luchtig geklopte mix van eieren, suiker en bloem. Deze basis wordt twee maal gevuld met de volgende ingrediënten. De vulling van de onderste laag bestaat uit: Vers gekookte banketbakkers gele room, met daarin kleine stukjes amandelbitterkoek. De vulling van de tweede laag bestaat uit: Roomboter vanille crème met een zachte zuivere marasquin smaak, met daarin fijn gehakte Italiaanse Amarenen kersen. Dit is een donkere zachte kers op siroop. Deze samenstelling heet een Chipolata vulling. De taart wordt omhuld met een zeer dun laagje amandel marsepein. Vanzelfsprekend is de kleur naar eigen keuze. De zijkant van de taart wordt zeer fijn afgegarneerd in kleurcombinatie met de bloemen. De marsepein rozen worden door ons met de hand vervaardigd. Zeer exclusief zijn onze bloemen van suikerwerk. Deze specialiteit dient ruim op tijd besteld te worden.

bruidstaartenModel van de bruidstaart
Het basis model is vaak rond. Het wordt gemaakt vanaf 12 tot heel veel personen. Daarnaast hebben wij taarten in de volgende vormen: hart-vormig, bloem-vormig en ook zeskantige taarten. Deze taarten zijn allen verkrijgbaar in 3 vaste maten voor een bepaald aantal personen. Wij kunnen uiteraard altijd een combinatie maken zodat het voor een groot gezelschap geschikt is.

Opstelling van de bruidstaart
Hier in is een unieke keuze uit allerlei modellen standaards, draaiend als een trap, recht boven elkaar of juist verspringend. Deze chromen standaards hebben wij zelf uit Engeland geïmporteerd, zij zijn zeer bijzonder en apart in hun soort.

Bruids “toppen”
De keuze is ruim, en uw eigen "top" is natuurlijk ook mogelijk. In de prijs van de grotere bruidstaarten is een top inbegrepen.

Bestel termijn van de bruidstaart
Hoe eerder hoe beter, maar altijd 2-3 weken voorafgaand aan de trouwdag. Anders kan het voorkomen dat de door u gewenste standaard al gereserveerd is.

Hoe kunt U de bruidstaart bij ons bestellen
Wij bespreken dit in alle rust, liefst buiten openingstijd. U bent ‘s avonds ook van harte welkom zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken. U kunt op een later moment komen bekijken, of de door u gewenste kleur geworden is wat u er van verwacht had.bruidstaarten

Bezorgen van de bruidstaart
Dit is inclusief binnen Alphen aan den Rijn en de directe omgeving. Buiten dit gebied wordt in overleg een passende vergoeding berekend.

Snij service
Voor de grotere taarten bieden wij u aan om op locatie de taart te snijden. Dit echter alleen op speciale afspraak.

Betaling van de bruidstaart
Twee weken voorafgaand aan de trouwdag het volledige bedrag. Dit geldt ook voor de borg van de standaard.

Prijs indicatie
De prijs van elke bruidstaart wordt per persoon berekend.
Rond model taart vanaf € 4,75 per persoon.